Coval vacuümpompen en ejectoren

Componenten Venturi 01

Moet je in jouw werkomgeving vaak vacuüm creëren?

Dat kan je dat op 2 manieren:

met een pomp of met een ejector (venturi).

Vacuüm via ejectoren

Ejectoren creëren vacuüm met perslucht en worden altijd gecombineerd met een zuignap om voorwerpen te tillen en vast te houden. Ze kunnen geïnstalleerd worden op alle machines waar vacuüm voorkomt. Bij Tiltech vind je 2 soorten ejectoren: enkeltrapse en meertrapse (voor een beter rendement).

Voordelen van ejectoren:

De voordelen van ejectoren zijn legio. Zo zijn ze niet kapot te krijgen, zorgen ze voor procesoptimalisatie en hebben ze een zeer laag eigengewicht. Bovendien heb je voor een ejector geen elektriciteit nodig, enkel perslucht. Sommige types ejectoren werken zelfs energiebesparend en springen af vanaf het moment dat het vacuüm gecreëerd is. Daarnaast kan je ejector ook uitgerust worden met een geïntegreerde vacuümsensor. Vanaf het moment dat het vacuüm bereikt is, zendt de sensor een signaal naar de robot.

Vacuüm via pompen

Met pompen kan je ook vacuüm creëren. Het verschil met ejectoren? Ze hebben een hoger eigengewicht en blijven de hele tijd draaien, ook als het vacuüm bereikt is.

Heeft u een vraag of wenst u een vrijblijvende offerte? Wij komen graag - vrijblijvend - ter plaatse om u te adviseren over de diverse pompen en ejectoren van onze partner Coval Systems.

Vrijblijvende offerte
Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB