Zware rollen tillen & verplaatsen

Toepassing rollen 01


Rollen hebben heel wat voordelen: ze zijn relatief compact en vereisen weinig tot geen verpakkingsmateriaal. Maar daarnaast zijn er ook een aantal nadelen: ze zijn moeilijk te verplaatsen en kunnen behoorlijk zwaar zijn.

Met een installatie van Tiltech hoeven deze nadelen geen probleem meer te vormen. Dankzij onze producten neem je makkelijk rollen op tot wel 30 ton.

Wat heb je nodig?

Om rollen te tillen en te verplaatsen in bv. de verpakkings-, voedings-, textiel- of papierindustrie, heb je in de eerste plaats een zwenkkraan, railsysteem, liftkar of industriële manipulator nodig om de rest van de installatie aan op te hangen. Welk ophangsysteem je kiest, hangt voornamelijk af van de toepassing waarvoor je de installatie nodig hebt en de sector waarin je actief bent. Vervolgens heb je ook een pneumatische of elektrische takel nodig om de rollen te heffen.

Rollen vastnemen doe je uiteindelijk met klemmen of doornen, die in standaard maten of op maat verkrijgbaar zijn.

Een veel voorkomende toepassing:

Vaak moet een operator een rol van een pallet tillen en verplaatsen naar de desbetreffende afwikkelaar. Een ministapelaar kan de rol rechtstreeks van de pallet afnemen omdat de steunpoten onder de pallet kunnen door rijden. De rol kan dan worden opgeheven door middel van een expanderende doorn of een elektrisch gestuurde klem. Dergelijke ministapelaars worden steeds uitgevoerd met een elektrische rotatie waardoor men de rol van verticaal naar horizontaal kan brengen (en omgekeerd)

Heeft u een vraag of wenst u een vrijblijvende offerte? Wij komen graag -vrijblijvend - ter plaatse om u te adviseren over onze diverse oplossingen voor u til probleem. U kan ons ook steeds telefonisch bereiken op +32 52 40 95 70.

Vrijblijvende offerte
Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB