Wij nemen deel aan de komende Prowood beurs (17 t.e.m. 21 oktober 2021) op Flanders expo.
Ik heb dit bericht gelezen

Zware rollen tillen & verplaatsen

Toepassing rollen 01


Rollen hebben heel wat voordelen: ze zijn relatief compact en vereisen weinig tot geen verpakkingsmateriaal. Maar daarnaast zijn er ook een aantal nadelen: ze zijn moeilijk te verplaatsen en kunnen behoorlijk zwaar zijn.

Met een installatie van Tiltech hoeven deze nadelen geen probleem meer te vormen. Dankzij onze producten neem je makkelijk rollen op tot wel 30 ton.

Wat heb je nodig?

Om rollen te tillen en te verplaatsen in bv. de verpakkings-, voedings-, textiel- of papierindustrie, heb je in de eerste plaats een zwenkkraan, railsysteem, liftkar of industriële manipulator nodig om de rest van de installatie aan op te hangen. Welk ophangsysteem je kiest, hangt voornamelijk af van de toepassing waarvoor je de installatie nodig hebt en de sector waarin je actief bent. Vervolgens heb je ook een pneumatische of elektrische takel nodig om de rollen te heffen.

Rollen vastnemen doe je uiteindelijk met klemmen of doornen, die in standaard maten of op maat verkrijgbaar zijn.

Voor een subdivisie van Agfa waren we op zoek naar een hefsysteem voor onze zwaarste filmrollen. Sinds we de pneumatische manipulator van Tiltech gebruiken, kregen we geen enkele rugklacht meer van onze medewerkers.

— Johan De Vuyst - Agfa-Gevaert

Heeft u een vraag of wenst u een vrijblijvende offerte? Wij komen graag -vrijblijvend - ter plaatse om u te adviseren over onze diverse oplossingen voor u til probleem. U kan ons ook steeds telefonisch bereiken op +32 52 40 95 70.

Vrijblijvende offerte
Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo Leoni
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi