Tillen van houten platen

Uitdaging

Bij keuken en interieur bouwer Franssen Products uit Pelt, kwam de vraag voor een hefsysteem die houten platen tot 60kg op hun CNC kan leggen. Hierbij moesten we rekening houden met het feit dat je de CNC aan beide zijden moet kunnen beladen.

Oplossing

Ons voorstel omvat onze eigen zwenkkraan met een draaibereik van 300°, in combinatie met onze Prowood grijper. Dit is een veelvuldig gebruikt hefsysteem binnen de houtsector. Door zijn specifieke ontwerp staat het steeds ter beschikking van de operator en zorgt het ervoor dat een plaat, zowel gelamineerd als MDF, op de meest ergonomische manier naar de machine kan gebracht worden.

Resultaat

Door de implementatie van dit hefsysteem, kan één enkele operator een grote plaat verplaatsen, dit zonder beschadigingen aan het oppervlak aan te brengen.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Tiltech bouwde voor ons een zwenkkraan om MDF lak- en poederlak panelen op één van onze CNC bewerkingscentra te plaatsen. Sindsdien kunnen onze medewerkers de zware panelen lastenvrij en ergonomisch hanteren, en dit via een eenvoudige bediening”

- Toon Broekx , Franssen Products

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB