Tillen van deuren

Uitdaging

Voor vele producenten van binnendeuren, is het tillen ervan een terugkerend fenomeen. Zo ook bij houthandel Carlier Bois uit Namen, die tezelfdertijd verdeler en fabrikant is van deuren in alle formaten. Zaakvoerder Jean-Michel Carlier vroeg ons dan ook om vrijblijvend advies in verband met één van hun CNC freesmachines.

Tijdens één van onze bezoeken kwam aan het licht dat het voor de operator ook interessant kon zijn om de deuren niet alleen te kantelen maar ook te roteren. Zodoende kan hij deze steeds in de correcte positie afzetten voor die naar het volgende werkstation worden gebracht.

Oplossing

Na overleg met onze ontwerpers konden we onze bestaande Prowood grijper aanpassen met een eenvoudige manuele rotatiebeweging. Dit , in combinatie met een aluminium railsysteem met verhoogde brug en telescopische uitvoering, zorgt ervoor dat we voldoen aan alle eisen.

Resultaat

Een operator kan nu perfect een binnendeur opnemen zonder enige rugbelasting. Door de integratie van het manuele rotatiesysteem zorgt hij er tevens voor dat zijn collega al één manuele handeling minder moet uitvoeren.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Onze operatoren zijn zeer tevreden over de oplossingen die Tiltech heeft uitgewerkt.”

- Jean-Michel Carlier, Houthandel Carlier Bois

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB