Tillen van bierflessen

Uitdaging

Geen mens die erbij stil staat, maar hoe komen al die bierflessen vanuit een bierbak naar een kartonnen doos? Deze dozen zijn meestal bestemd voor de export. Maatwerkbedrijf Ryhove, met vestigingen te Gent en Merelbeke kwam bij ons met de vraag of we hun niet konden helpen om dit proces sneller en efficiënter te laten verlopen. De bakken legen met enkel je handen is nu eenmaal omslachtig. Zij werken hiervoor samen met de brouwerij L. Huyghe uit Melle.

Oplossing

Doordat we deze toepassing reeds enkele maal opgelost hadden, konden we de mensen van maatwerkbedrijf Ryhove een gelijkaardige toepassing tonen bij één van onze vele gekende Belgische brouwerijen. Dit overtuigde hun snel om deze oplossing ook bij hen te integreren. Om de nodige werksnelheid te realiseren, stelden we een monorail voor welke opgehangen wordt aan bijkomende staalstructuur. Voor dit laatste ging de klant zelf zorgen. Onze pneumatische hefcilinder met een op maat gemaakte grijper met zogenaamde pneumatisch gestuurde tulpen maakt het geheel af.

Resultaat

De gebruiksvriendelijkheid maakt dat ook mensen met een arbeidsbeperking zeer snel weg zijn met het hefsysteem. Dit resulteert vrij snel in een verdubbeling van de productiecapaciteit.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Een eenvoudige oplossing/bediening voor een ergonomisch vraagstuk.”

- Guy De Bolle, Maatwerkbedrijf Ryhove

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB