Tiltech viert haar 20-jarig bestaan in 2023! Een bijzonder moment voor ons als bedrijf. Het is alweer 20 jaar geleden dat vader en zoon Tillon Tiltech oprichtten, gespecialiseerd in hef- en tilsystemen voor de hele industrie. Sindsdien hebben we meer dan 1300 installaties wereldwijd geplaatst, van bedrijven in Dendermonde (België) tot Itatiaia (Brazilië). Onze passie voor technologische innovatie en uitmuntendheid heeft ons gebracht waar we nu zijn, en we kijken vol spanning uit naar de volgende 20 jaar. We zijn dankbaar voor onze klanten en partners, en kijken ernaar uit om samen met hen te blijven groeien en succesvol te zijn in de toekomst.
Ik heb dit bericht gelezen

Tillen van brood in een industriële bakkerij

Uitdaging

Een van de meest uitdagende projecten die een klant – de firma Roecol– ons tot nu toe toevertrouwde. Het is niet dat een brood zoveel weegt, maar bij het uitvallen van een automatische robot kunnen één of twee operatoren niet snel genoeg de broden van de lopende band halen. Gevolg is dat de ganse productie stil valt en er dus ook veel verlies is. Denk maar aan het brood dat te lang in de oven blijft liggen, of het deeg. Om hiervoor een oplossing te zoeken, klopten ze bij Tiltech aan.

Oplossing

Na enkele weken overleg tussen de diverse diensten konden we uiteindelijk een oplossing naar voor schuiven. Een aluminium x-y systeem dat parallel loopt met hun lopende band in combinatie met ons pneumatisch hefsysteem. Om snelheid te creëren maken we gebruik van onze pneumatische hefcilinder in combinatie met enkele specifieke kenmerken.

Resultaat

Bij een panne kunnen de operatoren het brood verwerken en moet niet iedereen vanuit hun kantoor naar de productie rennen.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“De opvolging was perfect voor deze installatie op maat.”

- Ronny Temmerman, Roecol

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB