Tillen van houten platen

Uitdaging

Schrijnwerkers – of ze nu groot zijn of klein – hebben problemen om grote logge panelen van een pallet naar een opdeelzaag, paneelzaag of CNC machine te brengen. Deze panelen wegen snel 100kg. In vele gevallen vraagt men de hulp van een andere persoon (vader, moeder, schoonvader, collega....) of worden de panelen manueel verschoven met krassen tot gevolg. Rugklachten zijn dan ook een veelvuldig voorkomende lichamelijke klacht in de houtindustrie.

Oplossing

In overleg met één van onze vertegenwoordigers, opteerde Pieter voor een aluminium railsysteem en dit over de ganse lengte van zijn atelier. Onze eigen grijper Tiltmaster in combinatie met een frequentiegestuurde takel type MechChain maakt dat hij nu één houten paneel kan tillen en verplaatsen zonder enig moeite.

De optie van het kantelen werd tevens verkozen. Met behulp van een simpele joy-stick kan je een paneel van vlak naar horizontaal brengen en dit op een gecontroleerde manier.

Resultaat

Een houten paneel kan men nu helemaal alleen optillen en verplaatsen naar de opdeelzaag of CNC machine. Geen gedoe meer, geen hulp meer nodig van een andere persoon, geen rugklachten, geen beschadigingen meer ten gevolge van het schuiven met panelen over elkaar. Dit zijn maar enkele van de positieve gevolgen van ons elektrisch -pneumatisch hefsysteem.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Zeer tevreden met het systeem! Eigenlijk zou dit de eerste investering moeten zijn bij de opstart van een atelier...”

- Pieter De Man, Schrijnwerkerij Pieter De Man

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB