Tillen van bakken voor de voedingssector

Uitdaging

De firma Heku, gelegen te Veurne en onderdeel van de voedingsgroep Ter Beke, kwam bij ons via eerdere contacten met de vraag om plastieken bakken van maximaal 23kg te stapelen. Een van hun klanten had namelijk de wens uitgedrukt om deze zo hoog mogelijk te stapelen en dus zo weinig mogelijk ruimte te verliezen in de laadbak van een vrachtwagen.

Hierdoor moeten we rekening houden met het feit dat het voor iedere operator – onafhankelijk van zijn of haar lengte – mogelijk moet zijn om ook op een ergonomische manier de laatste rij bakken te stapelen.

Oplossing

Na een interne evaluatie, konden we een op maat gemaakt voorstel naar voor schuiven. Om de nodige werksnelheid te realiseren, stelden we een railsysteem voor welke opgehangen wordt aan bijkomende staalstructuur. Onze pneumatische hefcilinder met een op maat gemaakte grijper maakt het geheel af. Om ervoor te zorgen dat een operator niet op zijn tenen hoeft te staan om de laatste rij te plaatsen, opteren we om de bediening (pneumatisch) verstelbaar op te stellen. De reikhoogte is hierdoor beperkt tot pakweg 1750mm.

Resultaat

Na een evaluatie van het eerste hefsysteem, was het enthousiasme van de operatoren gewekt. Een uitbreiding naar de andere vulstations drong zich op. De diverse lijnen werden dan ook stelselmatig uitgerust met dezelfde oplossing.


Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Als preventieadviseur en teamleider van de verpakkingsafdeling is Tiltech de oplossing die we zochten. Enerzijds hadden we het logistieke probleem naar de stapelhoogte die we moesten realiseren, anderzijds is het een zegen om ook op ergonomisch vlak dit te kunnen realiseren. Op deze manier kunnen we extra zorg dragen voor onze waardevolle operatoren. Bedankt team Tiltech.”

- Hans Goethals, Heku

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB