Diverse hefsystemen voor de vliegtuigindustrie

Uitdaging

Om het productieproces te versnellen, wilde Asco Industries alle montageonderdelen onderbrengen in één enkele, nieuwe hal. Als tijdelijke oplossing werden karren en heftrucks gebruikt om de onderdelen te verplaatsen. Maar dat was geen sinecure: veel van die componenten zijn te groot en te zwaar om zomaar op een kar te laden. Sommige onderdelen wegen tot 400 kg.

Dus riep Asco Industries de hulp in van Tiltech.

Oplossing

Tiltech kwam langs bij Asco Industries voor een grondige analyse van de situatie. We tekenden een plan uit voor 16 werkposten. De bedoeling was om deze posten onafhankelijk van elkaar te laten functioneren, zodat vertraging bij één post de andere niet doorslaat naar de andere posten.

Onze experts ontwikkelden een luchttransportsysteem op maat van de werkhal en de afzonderlijke posten. We bouwden 3 rolbruggen en rustten die uit met een 70-tal rails. Samen maten de rails een lengte van meer dan 1000m. Voor het laten dalen en stijgen van afzonderlijke onderdelen ontwikkelden we een toegewijd schaarsysteem. Trolleykettingen en Interlocks maken het project af.

Resultaat

Asco gebruikt de installatie nu volop, en blijkt tevreden. De onderdelen bereiken hun werkposten nu pakken sneller en efficiënter dan voorheen. De werknemers moeten veel minder fysiek werk leveren, en van technische of andere problemen is geen sprake. De rentabiliteit is met 30% verhoogd.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Dankzij het railtransportsysteem van Tiltech werken we nu sneller, ergonomischer en veiliger. Tiltech leverde binnen de afgesproken deadline en het vooropgestelde budget.”

- Jan Van den Broeck, Asco Industries

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB