Tillen van boterblokken

Uitdaging

Bij Vandemoortele Eeklo worden dagelijks boterblokken van 25 kg van palletten naar machines getransporteerd. Deze afstand is niet onoverkomelijk maar zonder hulp van een tilsysteem wordt het rollen en tillen algauw belastend voor de werknemer.

Het systeem moest niet alleen ergonomisch en efficiënt zijn, maar ook conform de hygiënevoorschriften. De oplossing moet voedingsgeschikt en afwasbaar zijn.

Oplossing

Na een grondige voor-analyse van de situatie konden de experts van Tiltech volgend voorstel voorleggen. Om de boterblokken van punt A naar B te transporteren, werd een aluminium railsysteem met bijhorende staalstructuur geïnstalleerd. Om vervolgens de blokken op te tillen en op de machine te plaatsen, werkt Tiltech met mechanische grijpers op maat. Onze pneumatische cilinder, werkt het geheel af.

Resultaat

Het hefsysteem van Tiltech heeft het werkproces bij Vandemoortele Eeklo niet alleen ergonomischer gemaakt – zoals gevraagd. Ook op het vlak van efficiëntie blijkt het systeem zeer goed te werken. De klant ondervindt geen vertraging in het productieproces. Verder blijft het systeem conformeren aan alle hygiënevoorschriften.

Wens je zelf een dergelijke realisatie?

Contacteer ons vrijblijvend

“Bij Vandemoortele hadden we nood aan een hef- en transportmechanisme dat beantwoordt aan onze eisen op het vlak van hygiëne. Tiltech leverde een portiek met rails en een tilsysteem – beide op maat.”

- Ronny Vereecke, Vandemoortele Eeklo

Logo Pronomic
Logo Coval
Logo Lifts All
Logo Movomech
Logo ASP
Logo Kito Erikkila
Logo Elevation
Logo Atis
Logo tiltech 300 dpi
Biz Link Logo RGB